De storm heeft donderdag voor flink schade en overlast gezorgd in Alphen aan den Rijn. Zo moest winkelcentrum de Baronie de deuren tijdelijk sluiten vanwege loslatende zonnepanelen. 

In totaal kwamen er zeventig meldingen binnen wegens stormschade in de gemeente. Dit is meer dan bij afgelopen stormen. De precieze schade is vooralsnog onbekend. Wel kwamen er opvallend veel meldingen binnen van schade aan daken.

Naast de Baronie hebben ook andere winkelcentra flinke schade opgelopen. Zo is het tentdoek van winkelcentrum De Ridderhof losgewaaid. Bij winkelcentrum Herenhof zijn diverse glazen platen losgewaaid en op het winkelplein terecht gekomen.

Op het station van Alphen waaide het stationsbord het spoor op en zorgde een zeil in de bovenleiding voor vertraging. Tussen Alphen en Gouda zou een aanrijding met een 'trampoline' voor oponthoud zorgen.

Al het treinverkeer is voorlopig gestaakt. Op sociale media vragen mensen daarom massaal om autoritjes naar Alphen aan den Rijn. 

Wegafsluitingen

Op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden is donderdagochtend een vrachtwagen omgewaaid. Het voertuig ligt op z'n kant op de weg, waardoor de weg enige tijd volledig was afgesloten.

De Prins Bernhardlaan tussen het Raoul Wallenbergplein en station was tijdelijk afgesloten in verband met een omgewaaide boom. Inmiddels is de boom weer verwijderd.