De storm zorgt donderdagochtend voor schade en overlast in Alphen aan den Rijn. Diverse bomen zijn omgevallen door de harde wind, dakpannen liggen op straat en het treinverkeer is door verschillende stormgerelateerde zaken ontregeld.

Volg hier ons liveblog

Op het station van Alphen waaide het stationsbord het spoor op en zorgde een zeil in de bovenleiding voor vertraging. Tussen Alphen en Gouda zou een aanrijding met een 'trampoline' voor oponthoud zorgen.

Al het treinverkeer is gestaakt. "Momenteel raast een storm met orkaankracht over ons land en zorgt voor veel schade aan het spoorwegnet en stations. NS en ProRail zijn hierdoor genoodzaakt de treindienst tot nader order te staken", meldt de NS op haar website. Het station in Alphen aan den Rijn is afgezet.

Winkelcentra

Het dak van winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn is losgewaaid. De harde windstoten die de westerstorm met zich mee brengt, hebben het doek losgerukt.

Bij winkelcentrum Herenhof zijn diverse glazen platen losgewaaid en op het winkelplein terecht gekomen.

Winkelcentrum De Baronie is voorlopig afgesloten vanwege losse dakdelen. De delen dreigen in het winkelgebied neer te komen waardoor De Baronie tot nader orde afgesloten blijft.

Wegafsluitingen

Op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden is donderdagochtend een vrachtwagen omgewaaid. Het voertuig ligt op z'n kant op de weg, waardoor de weg enige tijd volledig was afgesloten.

De Prins Bernhardlaan tussen het Raoul Wallenbergplein en station was tijdelijk afgesloten in verband met een omgewaaide boom. Inmiddels is de boom weer verwijderd.

Ook de President Kennedylaan, een andere belangrijke verkeersader, is afgesloten. Er dreigen delen van het dak van de naastgelegen Limeshal te waaien, waardoor de politie de weg heeft afgezet.