De genomineerden voor het Alphense Sportgala, dat op vrijdag 9 februari plaatsvindt, zijn bekendgemaakt. tijdens het gala worden de sportprijzen uitgereikt aan sporters uit de gemeente, die het afgelopen jaar uitzonderlijke sportprestaties hebben geleverd.

De vakjury, onder leiding van wethouder Michel du Chatinier, heeft de sportprestaties over 2017 bekeken en beoordeeld wie de genomineerden zijn.

De genomineerden voor 'Sportman van het jaar' zijn Milos Filipovic (waterpolo), Daniël Knegt (paratriathlon) en Sammy Wagensveld (boksen). Voor 'Sportvrouw van het jaar' zijn Melinda Özcan (ritmische gymnastiek), Julia Remmerswaal (hockey) en Sanne Veldkamp (squash) genomineerd.

Amber van der Hulst (wielrennen), Daan Spruit (schaatsen) en Maarten Reyneveld (voetbal) zijn genomineerd voor de titel 'Sporttalent van het jaar'.

Ploegen

Ook wordt iedere jaar de 'Sportploeg van het jaar' en 'Sportvereniging van het jaar' verkozen. Alphense Boys Heren 1 (voetbal), ARC JO19-1 (voetbal) en HCA Jongens B1 (hockey) zijn genomineerd als 'Sportploeg van het jaar'.

Voor 'Sportvereniging van het jaar' komen AZC (waterpolo, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen en schoonspringen), HCA (hockey) en Kassem Gym (taekwondo en thaiboksen) in aanmerking.

Het SportGala wordt gehouden in Avifauna en start om 20.30 uur. De toegang van het evenement is gratis.