De windmolens langs de N11, ter hoogte van Hazerswoude-Dorp, blijven zeker tot 2022 staan. Als het aan Prodeon ligt, eigenaar van de windturbines, worden de molens vervangen door exemplaren die veel meer opleveren. Dat meldt het AD.

Prodeon wilde de windturbines aanvankelijk weghalen, maar de exploitant heeft het contract met de eigenaren van de grond waar de windmolens op staan met vijf jaar verlengd.

Wat Prodeon betreft zijn er nu twee opties: nieuwe windmolens van dezelfde hoogte (125 meter) met langere wieken of hogere windmolens waardoor de top van de wiek op minimaal 150 meter komt. De eerste optie levert zo'n twintig procent meer engerie op, de tweede optie brengt twee keer zoveel energie op als de huidige molens.

Voor de tweede optie moet het bestemmingsplan worden aangepast en moeten Prodeon en de grondeigenaren het financieel eens worden, maar dat is nu nog lang niet het geval. De huidige windmolens werden in 2007 geplaatst, maar met hogere prijzen voor windenergie. Deze tarieven zijn echter stap voor stap verlaagd, waardoor dat nu nog maar een derde is vergeleken met de prijzen van destijds.