Het carnavalsweekend in Alphen aan den Rijn van carnavalsvereniging De Cascarvieten gaat vrijdag 9 februari van start. Op het programma staan onder andere het 55-plus carnavalsfeest, Kindercarnaval, Boerenbal en Frühschoppen.

Vrijdag 9 februari start de carnavalsmiddag voor 55-plus. Ook zal 's middags de Goudgele Watertoren worden uitgereikt aan een persoon of personen die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Alphense gemeenschap.

Zaterdag 10 februari vindt het Kindercarnaval plaats, een groot feest voor kinderen. Ook is er de bekendmaking van de nieuwe Jeugdprins- en Page en zullen Jeugdprins Nick van Leeuwen en Jeugdpage No?lle Heer uitgezwaaid worden. Zondag 11 februari vindt het Frühschoppen, het familiecarnaval, plaats.

Het traditionele Boerenbal wordt zaterdag 10 februari gehouden. Onder andere de Gebroeders Ko komen optreden. Verder treden ook John le Maire, DJ Tulipano en OOK TOF op. Tijdens het Boerenbal, dat wordt georganiseerd in vogelpark Avifauna, vindt ook de onthulling plaats van Prins Cascar LIII, zijn page en hofmaarschalk.