De Rijnhavenbrug werd vorige week officieel geopend door wethouder Kees van Velzen, maar er moeten er nog enkele werkzaamheden worden uitgevoerd. De gemeente Alphen aan den Rijn laat weten dat het werk volgens de planning begin februari 2018 gereed is.

Automobilisten kunnen inmiddels weer gebruik maken van de brug naast de Rijnhaven en de Hoorn. Fietsers moeten nog enkele weken de omleiding volgen. In de week van 8 januari wordt er direct gestart met de werkzaamheden aan de fietspaden.

De planning is dat de laatste werkzaamheden in week 5 worden afgerond. In dat weekend staan ook de laatste asfalteringswerkzaamheden aan de rijbanen gepland.

De Fietsersbond liet deze week weten geschrokken te zijn dat het fietspad bij de Rijnhavenbrug was 'verdwenen'. De gemeente liet weten dat het fietspad niet is verdwenen, maar nog moet worden aangelegd.

'Onduidelijk'

De gemeente heeft vastgesteld dat de situatie voor fietsers nu niet geheel duidelijk is. "Het werk was voor de vakantie netjes achtergelaten. Helaas hebben wind en vandalisme ervoor gezorgd dat bouwhekken en schrikhekken om liggen en dat er op de afgesloten fietsroute schrikhekken ontbreken", aldus een woordvoerster.

"Wij gaan contact opnemen met de aannemer en anders zelf hekken plaatsen."