Voordat de jaarwisseling plaatsvindt, een terugblik op het afgelopen jaar van Alphen aan den Rijn in foto's. 2017 was onder andere het jaar van het inhijsen van de Rijnhavenbrug en de permanente verlichting van de Alphense zendmast. 

Januari 2017

Duikvereniging Atlantis liet in januari van dit jaar het wrak van de Regina Maris in de Zegerplas afzinken. Het schip is onderdeel van het onderwaternatuurpark in de Alphense plas. Het wordt het eerste zoetwater natuurgebied in het Groene Hart.

Februari 2017

Een flinke storm ontwortelde begin dit jaar een grote boom in het Bospark. De storm richtte verder weinig schade aan in Alphen.

Maart 2017

Eind maart werd gestart met de sloop van de woningen aan zowel de Leeuwerikstraat als Nachtegaalstraat. Op de foto de sloop van de woningen met de nieuwbouw op de achtergrond.

April 2017

Het NS-station in Alphen aan den Rijn werd 1 april (geen grapje) ontruimd na de vondst van een 'verdacht pakketje'. De rugzak werd aangetroffen in de intercity van Utrecht Centraal naar Leiden Centraal. Uiteindelijk bleek het loos alarm.

Mei 2017

Vrijdag 5 mei waren veel Alphenaren aanwezig op het Rijnplein voor het Alphens Bevrijdingsfestival. Duizenden Alphenaren zongen 's avonds mee met Kenny B, die met zijn optreden het festival afsloot.

Juni 2017

Megajacht Hasna, gebouwd door Feadship, wurmde zich in juni door de Alphense bruggen. Boven de N11 leverde dat het volgende plaatje op.

Juli 2017

Een muurschildering voor je verjaardag: het overkwam de jarige tweelingzussen Wil en Aad afgelopen zomer.

Augustus 2017

Gewapend met opblaaskreeften, palmbomen en zwembandjes deden in augustus zo'n twintig personen mee met de Alphense Zwemkroegentocht. Vanaf de Koningin Julianabrug werd in de Oude Rijn van kroeg tot kroeg gezwommen.

September 2017

Het inhijsen van de Rijnhavenbrug verliep succesvol. De brug werd in twee delen op z'n plek gehesen, waarna er nog enkele maanden werd gewerkt aan onder andere het wegdek en de elektrische- en besturingsinstallatie. Inmiddels is de brug weer geopend voor automobilisten.

Oktober 2017

Een bestelbus reed 's nachts in volle vaart tegen de gevel van kledingwinkel Sebastian. Vier overvallers gingen er na de ramkraak met scooters vandoor richting het Aarplein, maar werden niet meer aangetroffen.

November 2017

In november werd de Koningin Julianabrug meerdere malen -en kort na elkaar- getroffen door storingen. Deze werden veroorzaakt door kortsluiting in een van de kasten van de slagbomen.

December 2017

De Alphense zendmast is vanaf nu permanent verlicht. De basiskleur is wit en groen, een verwijzing naar Alphen als middelpunt van het Groene Hart. Op 'speciale' dagen zal de zendmast anders gekleurd zijn, zoals rood en groen met kerst en oranje op Koningsdag.