In de top 75 van oliebollen die als beste uit de jaarlijkse test van het AD gekomen zijn, wordt slechts een adres in Alphen aan den Rijn genoemd. Het gaat om Kabalt's Oliebollenkraam, te vinden op de Euromarkt. 

"Melvin Kabalt bakt nu de beste oliebollen van Alphen aan den Rijn. Lovende woorden voor de korst", aldus de beoordeling

Vorig jaar scoorden de oliebollen nog het rapportcijfer 5, omdat ze "taai vanbuiten en klef vanbinnen" waren. Voor twaalf oliebollen betaal je tien euro, voor een oliebol betaal je een euro. 

"Melvin Kabalt heeft uitgebreid aan zijn recept gesleuteld, met succes", schrijft het AD.

Winnaar

Bakkerij Klootwijk uit Capelle aan den IJssel is de winnaar van de AD oliebollentest. De oliebol van deze bakkerij, met 26 filialen, kreeg het cijfer 10 van de jury, met louter complimenten voor de smaak, de vulling en de krokante korst.

Afgelopen vrijdag maakte hoofdredacteur Hans Nijenhuis bekend dat de krant komend jaar alle testen onder de loep neemt. "Komende donderdag beperken we ons tot de 75 beste adressen. Het wordt er misschien ietsje saaier van, maar leedvermaak is geen vermaak." De volledige uitslag van de oliebollentest staat donderdag in het AD.