De jaarlijks terugkerende Santa Run wordt vrijdag weer georganiseerd door Rotary Alphen. De start en finish van het evenement zijn dit keer op het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn.

Tijdens de run zullen honderden kerstmannen, -vrouwen en -kinderen een route van twee of vier kilometer afleggen door het Alphense centrum voor het goede doel. Burgemeester Liesbeth Spies zal de opening van de Santa Run om 19.00 uur verzorgen.

Het motto van de Alphense Santa Run is dit keer: Santa loopt voor de sport, om zo een bijdrage te kunnen leveren aan sportstimulering binnen Alphen aan den Rijn en de omliggende randgemeenten. De organisatie nodigt dan ook sportverenigingen uit om deel te nemen met zoveel mogelijk lopers, waarbij de lopers zich kunnen laten sponsoren voor de clubkas.

Informatie

Naast de sponsorgelden die de lopers kunnen ophalen, heeft Rotary Alphen een pot beschikbaar om extra bonussen uit te delen, bijvoorbeeld aan de verenigingen met de meeste wandelaars.

Meedoen met de Santa Run kan door je aan te melden via het online formulier. De inschrijfkosten bedragen vijf euro voor jeugd onder de twaalf jaar en tien euro voor twaalf jaar en ouder.