Voor een onderzoek naar de jeugdzorg worden ouders en jongeren gevraagd hun ervaringen met de jeugdzorg in Alphen aan den Rijn te delen. De bijeenkomst vindt plaats op 12 december en is bedoeld voor ouders en jongeren van 12 tot 23 jaar met ervaring in de jeugdzorg.

Sinds 2015 is niet meer de landelijke overheid, maar de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Daarom wordt nu, na twee jaar, de stand van zaken van de jeugdzorg onderzocht. Zowel de gemeente en jeugdwerkers als (voormalige) cliënten worden hierover bevraagd.

De bijeenkomst voor cliënten vindt plaats op 12 december, van 16.00 tot 18.00 uur of van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis. De resultaten van de bijeenkomst dragen bij aan verbetering van de Alphense jeugdzorg. Deelnemers ontvangen een cadeaubon van tien euro voor hun deelname.

Aanmelden 

Ouders en jongeren met interesse kunnen zich aanmelden bij Marlinda van der Hoff: mvanderhoff@verwey-jonker.nl, onder vermelding van telefoonnummer en voorkeurstijd. Voor verdere vragen kan contact opgenomen worden met Lineke van Hal, 06 347 386 21.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut in opdracht van de Rekenkamer van de gemeente Alphen aan den Rijn.