Agenten hebben afgelopen weekend een vrouw aangehouden voor het stelen van een fietszadel van een lokfiets. De vrouw werd op heterdaad betrapt en wordt maandag in het kader van supersnelrecht voorgeleid bij justitie.

De 34-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd samen met een man op heterdaad betrapt en aangehouden. De man werd uiteindelijk weer vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was voor de diefstal.

De politie heeft in de gemeente Alphen aan den Rijn enkele lokfietsen staan. Deze fietsen worden door agenten onopvallend in de gaten gehouden. Ook bevatten de fietsen beveiligingsapparatuur, waardoor de politie een signaal krijgt als de fiets wordt verplaatst.

Diefstal

Afgelopen weekend werd er naast de diefstal van de lokfiets zes keer melding gedaan van fietsdiefstal. In drie gevallen was de fiets weggenomen in de omgeving van het station.

"Zet je fiets bij voorkeur met twee sloten op slot en dan liefst met een kettingslot aan de stalling of een ander object", tipt de politie.