Het kunstwerk op het Raoul Wallenbergplein in Alphen aan den Rijn houdt de gemoederen bezig. Aan de inwoners wordt een keuze uit een aantal nieuwe kunstwerken voorgelegd om op de rotonde te plaatsen. De gemeente zal hier nu ook de keuze om het huidige kunstwerk te laten staan aan toevoegen, na kritiek uit de gemeenteraad.

De oppositiepartijen in de gemeenteraad vinden het onzin om het huidige kunstwerk op het Raoul Wallenbergplein te vervangen voor een kunstwerk dat meer de identiteit van Alphen aan den Rijn weergeeft. De 150.000 euro die de verplaatsing van 'A dark limousine exit' zal kosten, zou beter kunnen worden gebruikt. Daar zijn de coalitiepartijen en gedoogpartners het niet mee eens. Wat hen betreft komt er een nieuw kunstwerk.

Een selectiecommissie draagt drie nieuwe kunstwerken voor op basis van de Alphense identiteit. Wethouder Kees van Velzen zal de optie om het huidige kunstwerk te laten staan toevoegen aan de keuze die de inwoners kunnen maken. Eventueel komt er ook een voorstel om het kunstwerk 'aan te kleden' met groen.