Alphen wil meedoen aan proef gereguleerde wietteelt

Alphen aan den Rijn wil pilotgemeente zijn voor een proef met legale wietteelt in grote en middelgrote gemeenten. Burgemeester Liesbeth Spies gaat er achteraan, maar denkt dat de kans om gekozen te worden klein is.

Het nieuwe kabinet wil een proef doen met legale wietteelt om de overlast en criminaliteit te verminderen. GroenLinks, SP en RGL willen dat Alphen aan den Rijn meedoet met deze proef.

Vandaar dat zij hiervoor een motie indienden. De motie werd gesteund door PvdA, CDA, Nieuw Elan, D66, BA, Lijst Bontekoe en VVD. ChristenUnie en SGP stemden tegen.

Burgemeester Spies acht de kans klein dat Alphen aan den Rijn gekozen wordt. "Er zijn al meer dan vijftig gemeenten die zich hebben aangemeld en er is maar plaats voor een handvol. We zullen ons echter zeker aanmelden."

Handhaven

Spies benadrukte dat een proef voor legale wietteelt zeker niet betekent dat de illegaliteiten rond de handel en het monitoren van de coffeeshops dan verdwijnt of verminderd. "We blijven handhaven zoals wij dat nu ook doen."

Lees meer over:
Tip de redactie