Honderd winkeldieven in negen maanden bij Jumbo

Bij Jumbo Ten Brink Food in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn, zijn over de afgelopen negen maanden honderd winkeldieven opgepakt. De stelende klanten werden betrapt mede dankzij het nieuwe beveiligingssysteem in de supermarkt.

De supermarkt heeft een evaluatie gehouden over de afgelopen negen maanden.

Hieruit bleek dat door het camerasysteem van de winkel zeker honderd winkeldieven konden worden betrapt door het personeel en overgedragen aan de politie.

Eigenaar Edwin ten Brink geeft aan dat hij de diefstallen een maatschappelijk probleem vindt, dat niet of nauwelijks wordt onderkend. Volgens ten Brink wordt er maar al te vaak vanuit vooroordelen gedacht als het gaat om de daders: "Het blijkt dat het grootste deel van de diefstallen gepleegd wordt door mensen uit de leeftijdsgroep van 35 tot 70 jaar. Daar zitten ogenschijnlijk keurige mensen tussen zoals moeders, gepensioneerden en zelfs ondernemers en oud-raadsleden".

Winkelverbod

Ten Brink heeft fors geïnvesteerd in apparatuur. "Dat verdienen we waarchijnlijk nooit terug, maar we merken dat de eerlijke klanten er zich prettiger en veiliger door voelen".

Klanten, die zich schuldig gemaakt hebben aan diefstal krijgen een winkelverbod.

Lees meer over:
Tip de redactie