Arie van der Schoor winnaar Alphense Duurzaamheidspenning

Wethouder Ed de Leest van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft dinsdag de Duurzaamheidspenning uitgereikt aan Arie van der Schoor voor zijn inzet voor een duurzame gemeente.

Arie is biologiedocent op het Wellantcollege in Boskoop en besteed veel tijd aan natuurtuin De Veenmol. Daarnaast is hij de initiatiefnemer van gescheiden afvalinzameling op het Wellantcollege en heeft hij een imkerijproject gerealiseerd in de natuurtuin.

Op de tweede en derde plek zijn Ad Faasse en Joost van Berckel ge?indigd. Ad is oprichter en bestuurslid van de coöperatie Groene Hart Energie. Hierbij realiseert hij veel duurzame energieprojecten die in grote mate bijdragen aan de duurzaamheidsdoestellingen van het rijk, provincie en gemeente. Joost is organisator van de Dag van de Duurzaamheid op de basisschool De Wereldwijzer.

Daarnaast is deze dag opgenomen in het Natuur- en Milieueducatie programma, waar andere scholen ook gebruik van kunnen maken.

Stemmers

Afgelopen zomer konden inwoners van de gemeente hun Alphense duurzaamheidsheld nomineren. Dit mochten zowel personen als organisaties zijn. Een jury heeft uit alle inzendingen drie kandidaten geselecteerd waarop inwoners konden stemmen. Ruim vierhonderd inwoners hebben gestemd.

Lees meer over:
Tip de redactie