Op diverse plekken in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn watertappunten aangelegd. Onder andere op het Rijnplein in het centrum en bij de Zegerplas, nabij Wet 'n Wild, zijn de watertappunten al te vinden.

Op 25 oktober wordt de officiële opening van de watertappunten verzorgd door wethouder Han de Jager.

Dit gebeurt bij het watertappunt aan de Herculesstraat in de wijk Ridderveld. Ook is er deze middag een sport- en spelmiddag voor de jeugd.

Oasen heeft de watertappunten geplaatst in de buurt van scholen en speellocaties. De watertappunten in Alphen aan den Rijn zijn te vinden in het Europapark, nabij het basketbalveld aan de Herculesstraat-Sterrenlaan, in Park Zegersloot en op het Rijnplein. 

 In de gemeentelijke kernen komen de watertappunten op het Raadhuisplein in Boskoop en in het Ziendepark in Zwammerdam. En volgen nog twee punten op nader te bepalen locaties in Boskoop en Koudekerk aan den Rijn.

Overgewicht

Het plaatsen van de watertappunten is onderdeel van de campagne 'drink water!' van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Gezoete drank is één van de grootste veroorzakers van overgewicht bij kinderen. Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht, daarom wil JOGG wil het drinken van water stimu­leren.

De watertappunten zijn mogelijk gemaakt door finan­ciële bijdragen van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en de gemeente.