Agenten van politieteam Alphen aan den Rijn hebben afgelopen weekend drie mannen aangehouden na diefstal van een telefoon. Dit gebeurde bij een winkel aan de Transportweg in Nieuwkoop. 

De politie kreeg zaterdagmiddag een melding binnen over drie mannen die zich verdacht gedroegen bij een winkel in Nieuwkoop.

Er werd direct gezocht in de omgeving waarna in Noorden de vermoedelijke personen werden aangetroffen. De personen kwamen verder niet in de politiesystemen voor en omdat er geen bijzonderheden werden aangetroffen, mochten zij hun weg weer vervolgen.

Korte tijd later kwam er weer een melding binnen, waarin werd verteld dat bij een winkel een mobiele telefoon was gestolen. Door de aangever werd een signalement gegeven dat heel erg overeen kwam met de drie mannen die eerder waren gecontroleerd. De zoektocht werd weer geopend.

Bekleding

Agenten van de Alphense politie wisten op de N11 bij Bodegraven een auto aan de kant te zetten met daarin de betreffende personen. De mobiele telefoon werd teruggevonden in de bekleding van de achterbank.

Hierop zijn de drie mannen van 36 jaar, 23 jaar en 20 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor diefstal van de mobiele telefoon.