In Alphen aan den Rijn is maandag een directeur van een basisschool aangehouden op verdenking van ontucht met een minderjarig meisje.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan NU.nl na berichtgeving van Omroep West.

Het meisje zit niet op de school waar de directeur werkzaam is, meldt het OM aan NU.nl. Ouders van leerlingen op de school zijn via een brief geïnformeerd. 

Bronnen melden aan Omroep West dat de 32-jarige verdachte de directeur is van de Islamitische basisschool An Noer. Het Openbaar Ministerie wil dit niet bevestigen. 

De verdachte zou tevens gemeenteraadslid zijn voor de PvdA in Gouda, aldus het AD. In een verklaring op de website van PvdA in Gouda zegt de partij "met verbijstering" kennis te hebben genomen van de arrestatie van T.

"Voor de fractie is zeer duidelijk dat gezien de ernst van de situatie K.T. niet langer deel kan uitmaken van de fractie. Het landelijk partijbestuur heeft kennis genomen van de situatie en heeft besloten K.T. zijn lidmaatschap te ontnemen."

De man zit in voorlopige hechtenis. De rechter-commissaris heeft besloten dat hij veertien dagen langer vast moet zitten.