Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn introduceert op Wereld-squashdag op één van de tien squashbanen een interactief systeem. 

Na Munchen en Dresden zal Alphen aan den Rijn de derde stad ter wereld zijn met een interactieve squashbaan. De Wereld-squashdag vindt plaats op zaterdag 14 oktober. Nieuwe Sloot houdt een open dag vanaf 13.00 uur.

De interactieve squashbaan zal InteractiveSquash gaan heten. Voor gevorderden als beginners zijn er mogelijkheden om squash te beleven. Sensoren registreren de stuit van de bal tegen de muur, waardoor de geprojecteerde objecten bijvoorbeeld verdwijnen of punten opleveren.

Interim squash manager Marc Veldkamp: "Deze nieuwe mogelijkheid biedt veel digitale trainings- en spelletjesfunctionaliteiten. Het is ergens wel vergelijkbaar met de Wii spelcomputer, maar hier ben je echt zelf aan het sporten. De spelletjes en trainingsmodules zijn ontwikkeld om nieuwe squashers enthousiast te krijgen. Daarbij helpt het bestaande squashers hun niveau te verbeteren."