Politici Alphen aan den Rijn verzoeken om steun Sint Maarten

De SP, PvdA en VVD vragen het college van de gemeente Alphen aan den Rijn een bijdrage te leveren aan die wederopbouw op Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. De orkaan Irma liet twee weken geleden een spoor van verwoestingen achter op de eilanden.

De partijen vragen het Alphense college een bijdrage te leveren aan die wederopbouw middels hulp door expertise.

Hiermee willen zij gehoor geven aan de oproep van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), die de leden heeft opgeroepen steun te verlenen.

Tijdens de komende raadsvergadering van 21 september zullen de partijen gezamenlijk een motie indienen. De drie partijen hopen op brede steun in de gemeenteraad voor de motie.

Actiedag

Vorige week werd in het kader van de landelijke actiedag 'Nederland helpt Sint Maarten' 13,3 miljoen euro opgehaald voor noodhulp aan de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten.

Irma

In de Verenigde Staten (VS) kwamen meer dan tachtig inwoners van Florida en naastliggende staten om het leven als gevolg van orkaan Irma. In het Caribisch gebied kwamen zeker 43 mensen om.

De zware orkaan trok begin september een spoor van vernieling door het Caribisch gebied en delen van het zuiden van de Verenigde Staten. Van laatstgenoemde kreeg vooral Florida het zwaar te verduren.

Lees meer over:
Tip de redactie