Kaju Putih krijgt stenen buurthuis

De Molukse wijk in Alphen aan den Rijn heeft ooit een eigen onderkomen gebouwd voor de buurt, maar door ouderdom was het gebouw in zeer slechte staat. Na veel gesteggel komt de gemeente Alphen aan den Rijn haar belofte voor een goed stenen buurthuis na. 

De afgelopen weken is er veel onderling overleg geweest tussen wethouder Han de Jager en zijn ambtenaren aan de ene kant en het bestuur van Kaju Putih aan de andere kant.

Een eerste voorstel voor een stenen gebouw door de gemeente werd voor de zomer door het bestuur al afgewezen. Dat had te maken met de voor Kaju Putih ongunstige voorwaarden.

Het uiteindelijke voorstel kreeg afgelopen week dan wel de handen op elkaar. De Molukse gemeenschap krijgt haar stenen buurthuis op aanvaardbare voorwaarden. Het bestuur van Kaju Putih en wethouder De Jager hebben vrijdagmiddag de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Optocht naar gemeentehuis

Maandagmiddag 18 september doen het bestuur Dewan Maluku Jejasan Kaju Putih en de gemeente het om 16.00 uur nog eens dunnetjes over voor een symbolisch officieel moment in het gemeentehuis.

De Molukse gemeenschap wordt door Kaju Putih opgeroepen om met zn n allen in optocht naar het gemeentehuis te gaan.

Tip de redactie