Het eerste deel van de Rijnhavenbrug, het rijdek, wordt op dinsdag 19 september op zijn plek gehesen. 

De brug wordt in twee delen geplaatst. Het tweede deel, de balansligger (het bovenstuk van de brug) wordt op donderdag 21 september op zijn plek gezet.

Beide delen van de brug zullen op een ponton worden aangevoerd via de Oude Rijn. Ze overnachten in de buurt van de Maximabrug en worden met een telescoopkraan op hun plek gezet.

Nadat de stalen brugdelen geplaatst zijn, worden de elektrische- en besturingsinstallatie en de hydraulische installatie geplaatst. In oktober worden deze getest en kan de asfaltering worden uitgevoerd. De planning is dat de Hoorn vanaf half november weer open is voor het verkeer.

Afsluiting

Door het plaatsen van de twee delen van de Rijnhavenbrug is de toegang tot de Rijnhaven vanaf 19 september 7.00 uur 's ochtends tot 3 oktober in de middag gestremd. De doorvaart wordt dan afgesloten met een ballenlijn. 

Naast de Rijnhaven, is ook de Oude Rijn tijdelijk afgesloten vanwege de hijswerkzaamheden. De Oude Rijn wordt op dinsdag 19 september van 6.00 tot 10.00 uur afgesloten en op donderdag 21 september van 6.00 tot 10.00 uur.