De jaarmarkt in Alphen aan den Rijn vindt dit jaar op woensdag 20 september plaats. Een overzicht van het programma op het Rijnplein. 

Behalve de kramenmarkt, worden ook optredens verzorgd. Net als andere jaren staat het hoofdpodium op het Rijnplein.

De Kreunende Sluisdeuren verzorgen dit jaar de opening om 12.00 uur. Het shantykoor vertolkt meerstemmige zeemansliederen. Hun twee optredens worden afgewisseld met demonstraties van de Alphense Dansschool.

Om 14.00 uur betreden de Amazing Stroopwafels het podium. De Stroopwafels spelen hits als Kobus en Oude Maasweg. Het drietal treedt bij voorkeur op 'tussen de mensen'.

Kinderprogramma

Tussen de DJ's van Telekids door verzorgt meisjesgroep Raak! een optreden. Deze optredens zijn een aanrader voor kinderen.

Regionale trots Marco de Hollander betreedt het podium om 17.30 uur. De volkszanger, afkomstig uit buurdorp Ter Aar, zal Hollandse feestnummers als Ik heb de hele nacht alleen aan jou gedacht laten horen. 

Afsluitend optreden

Het avondprogramma begint om 19.00 uur met de Boulevard Band. Deze coverband met drie zangeressen spelen oude rock-klassiekers, smartlappen en een aantal medleys. Tussen de bedrijven door treden de Gebroeders Ko op. 

Rond 21.15 uur zijn de nummer 3 en de runner up van het DJ contest aan de beurt. Rond 22.30 uur wordt plaats gemaakt voor de winnaar van de DJ contest.

Het afsluitende optreden wordt dit jaar verzorgd door niemand minder dan Jeroen van der Boom. Hij zingt zijn grootste hits en begeleidt zichzelf op de piano. Om 23.45 uur is het feest definitief afgelopen.