Het blauwe, in het oog springende kunstwerk op het Raoul Wallenbergplein in Alphen aan den Rijn verdwijnt van de rotonde. De gemeente wil het kunstwerk vervangen voor een nieuw werk, dat beter aansluit bij de identiteit van Alphen.

Het nieuw te ontwerpen kunstwerk moet een duidelijkere verbinding met de geschiedenis en identiteit van Alphen hebben, vindt de gemeente. "We willen dat het werk straks het imago en de identiteit van benadrukt", vertelt wethouder Kees van Velzen. "Het nieuwe ontwerp kan bijvoorbeeld iets te maken hebben met de geschiedenis van Alphen aan den Rijn."

Selectie

Er zal een selectiecommissie worden aangesteld met afvaardigingen uit stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude, Sta-Art en Boskoop Creatief, aangevuld met een adviseur van Limes Nederland. De commissie zal kunstenaars vragen om op basis van de wensen en uitgangspunten een ontwerp te maken, waarna zo'n drie kunstwerken worden geselecteerd.

Inwoners kunnen vervolgens aangeven naar welk ontwerp hun voorkeur uitgaat. Het college zal het advies van de inwoners bij het definitieve besluit meenemen.

Verplaatsen

Het huidige kunstwerk -dat de naam 'a dark limousine exit' draagt- krijgt een opknapbeurt en er wordt een andere locatie voor gezocht binnen de gemeente.