De politierechter heeft een 33-jarige man zes weken celstraf opgelegd, waarvan drie weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De man kreeg de straf nadat er drugs werd aangetroffen in zijn hotelkamer bij Avifauna in Alphen aan den Rijn.

De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd vrijdag 11 augustus aangehouden na het aantreffen van twee pakjes hennep in zijn hotelkamer.

Om 13.15 uur meldde een personeelslid van Avifauna dat zij de kamer van de hotelgast wilde schoonmaken omdat hij kennelijk al vertrokken was en de verblijftijd inmiddels verstreken was. De kamer was al betaald.

In de kamer werden echter twee pakjes aangetroffen met elk een gewicht van ongeveer een kilo. Omdat het personeel dit verdacht vond, alarmeerde zij de politie.

Aanhouding

Korte tijd later werd de man op de Hoorn, aan de overkant van de straat tegenover het hotel, gezien waar hij werd aangehouden. Uit onderzoek van de politie bleek in de pakjes hennep te zitten.

De drugs zijn in beslaggenomen en de verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de verdachte was de drugs voor eigen gebruik bedoeld.