Een pilot met een nieuwe manier van armoedebestrijding, een gevangenisstraf voor een automobilist die een agent aanreed en gekantelde vrachtwagen. Een overzicht van het Alphense nieuws van deze week. 

Armoedebestrijding

Alphen aan den Rijn start eind 2017 met een nieuwe manier van armoedebestrijding. Met 180 deelnemers test de gemeente een project waar een beloning wordt gegeven als een afspraak of taak goed wordt uitgevoerd door mensen die werkloos zijn of in de schuldhulpsanering zitten.

Op 31 augustus spreken de politieke fracties over de deelname van het project en de kosten. Voor de pilot is 150.000 euro nodig.

Achttien maanden

De 22-jarige automobilist die in januari in Alphen aan den Rijn inreed op een agent krijgt een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Ook moet de man een schadevergoeding van vijfhonderd euro betalen aan de agent.

Bos Hazerswoude-Rijndijk

Het stuk grond naast de spoorwegovergang in de Gemeneweg in Hazerswoude waar nu een bos staat moet ruimte maken voor een nieuw station in Hazerswoude-Rijndijk.

Staatsbosbeheer is bereid om de gond te verkopen aan de gemeente. 

Slachtoffers gekantelde vrachtwagen

Op de Meteoorlaan is donderdagmiddag een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur van het voertuig bleef ongedeerd.

De brandweer heeft onderzocht of er geen personen onder de lading grond die de vrachtwagen vervoerde terecht zijn gekomen. Uit voorzorg waren ambulances ter plaatse.