Bij de midgetgolfbaan in Alphen aan den Rijn zijn in de afgelopen twee weken een groot aantal stoeptegels gestolen. 

Ruim zeventig tegels werden verdeeld over drie nachten gestolen bij de pas gerenoveerde midgetgolfbaan, zo meldt de politie.

Twee weken geleden werden voor het eerst tegels gestolen. In de nachtelijke uren van 1 augustus werd wederom een partij tegels gestolen en ook afgelopen nacht was het raak. In totaal zijn 72 tegels van 60 bij 60 centimeter buit gemaakt.

Viviënne Winkelaar, eigenaresse van de midgetgolfbaan en pannekoekenboerderij De Schaapskooi, baalt enorm van de diefstal. "We hebben de midgetgolfbaan kort geleden helemaal opgeknapt, dus je kunt je voorstellen dat we behoorlijk boos zijn", aldus Winkelaar.

Diner

Er is inmiddels melding gemaakt bij de politie, die op zoek gaat naar de dader(s). Ook Winkelaar maakt er zaak van de dader(s) op te sporen. "Voor de gouden tip loven een diner voor vier personen én vijfhonderd euro uit!"

De politie vraagt Alphenaren melding te maken als buurtbewoners 'opeens' nieuwe tegels in de tuin hebben die opvallend veel op de afgebeelde tegels lijken. Aan de hand van specifieke kenmerken kan de politie achterhalen of het om de tegels van de minigolf gaat.