Cor B., voormalig eigenaar van de Golden Lounge in Alphen aan den Rijn, is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4,5 jaar voor meerdere gewapende overvallen en drugsbezit.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag besloten.

De 27-jarige man uit Reeuwijk is door de rechter schuldig bevonden aan overvallen op twee bakkerijen en een bloemenzaak in de regio Bodegraven. Ook had B. cocaïne, MDMA pillen en hennepplanten in zijn bezit en stal hij elektriciteit.

Bij de overvallen maakte de voormalig ondernemer gebruik van een groot mes. Hij bedreigde daarmee medewerksters en dwong ze geld uit de kassa te geven. Hij zorgde er iedere keer voor dat er maar één personeelslid aanwezig was.

Angst

Volgens de rechtbank heeft B. zijn slachtoffers veel angst aangejaagd. De rechter noemt het gemak waarmee hij na de eerste overval nog twee overvallen pleegde schokkend en zorgelijk.

De man verklaarde dat hij de overvallen uit wanhoop heeft gepleegd. Hij had geld nodig om schulden af te lossen. B. heeft de overvallen direct bekend en heeft in brieven aan de slachtoffers zijn excuses gemaakt.

Naast de gevangenisstraf moet Cor B. het slachtoffer van de overval in de bloemenzaak 1200 euro schadevergoeding betalen.