De gemeente Alphen aan den Rijn gaat dinsdag 5 september 2017 van start met een pilot met de 'TomMobiel'. Met de pilot kunnen inwoners van de wijk Kerk en Zanen straks gebruik maken van de nieuwe vervoersvoorziening.

De TomMobiel lijkt op een grote golfkar en biedt een kleinschalige en laagdrempelige vorm van vervoer voor korte afstanden. De nieuwe vervoersvoorziening zal worden gerund door vrijwilligers. Het initiatief om deze pilot op te starten in de wijk Kerk en Zanen komt van een groep vrijwilligers van het Parkinsoncafé en Tom in de buurt.

Wethouder Han de Jager is enthousiast over de pilot. "De TomMobiel verbetert de mobiliteit van kwetsbare en oudere inwoners. Er is voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Een mooie aanvulling op de voorzieningen", aldus De Jager.

Inwoners van Kerk en Zanen kunnen hun ritten met de TomMobiel straks inplannen via Tom in de buurt. Vanaf 5 september gaat de TomMobiel rijden.

Werkervaringsproject

De pilot met TomMobiel is ook een werkervaringsproject. Vrijwilligers kunnen werkervaring opdoen en hierdoor makkelijker aan een baan komen, hoopt de gemeente. De TomMobiel is duurzaam en volledig emissie-vrij.