Het Openbaar Ministerie (OM) eist zes jaar cel tegen Cor B., voormalig eigenaar van de Golden Lounge in Alphen aan den Rijn. De 27-jarige man uit Driebruggen wordt verdacht van het plegen van drie gewapende overvallen. 

Ook werden in zijn woning een hennepkwekerijtje, een neppistool en harddrugs aantroffen.

De verdachte pleegde in januari van dit jaar overvallen op bakkerijen in Waddinxveen en Oudewater, en op een bloemenzaak in Bodegraven. Bij de overvallen zwaaide hij met een groot mes en eisde hij dat de medewerkers het geld uit de kassa overhandigden.

De zus van de verdachte trok aan de bel toen zij ontdekte waar haar broer mee bezig was. Ook zou een kenteken naar de verdachte hebben geleid, zo meldt Omroep West.

'Wanhoopsdaad'

Cor B. was eigenaar van de shisha lounge in Alphen. Hij verklaarde geld nodig te hebben om schulden af te lossen. Volgens de man waren de overvallen een 'wanhoopsdaad'. B. heeft het plegen de overvallen direct bekend en zegt dan ook spijt te hebben van zijn daden. Vanuit de gevangenis schreef hij excuusbrieven naar de slachtoffers.

De officier van justitie heeft zes jaar cel, zonder een voorwaardelijke straf geëist. De uitspraak in de zaak volgt op 3 augustus.