De Gondelvaart heeft een roerig verleden. De laatste jaren is een beetje de klad gekomen in de fraaie versiering van de vaartuigen. Dat moet in dit jubileumjaar anders, vindt wethouder evenementen, Gerard van As. 

De wethouder roept Alphenaren op om met een mooie versierde boot mee te varen.

De Gondelvaart bestaat 15 jaar. In de beginjaren voer een lange stoet over de Oude Rijn van Café de Heul tot aan Gouwesluis en weer terug. Er werden prijzen uitgereikt voor fraai versierde boten in verschillende categorieën.

Een aantal jaren geleden zette een trend in om met grote pontons met luide feestelijke muziek, maar met wat minder aandacht voor het uiterlijk, mee te doen. Na een ongeval werden pontons zonder eigen motor verboden. Dat leidde tot minder deelnemers.

Ouderwets feest

De organisatie probeert uit alle macht om er op dinsdag 19 september weer een ouderwets feest van te maken. Het motto is: verlichte versiering is belangrijker dan veel geluid! Feestvierders op allerlei boten, fraai versierde scheepjes en de River Queen van Avifauna worden voorafgegaan door een spectaculaire fly board show.

Wethouder Van As roept op om mee te doen: "Als wethouder evenementen ben ik trots op dit evenement. Ik roep alle Alphenaren op om mee te doen met een verlichte en versierde boot. Ik hoop op een record aantal deelnemers tijdens deze 15e jubileumeditie van de Gondelvaart."