De politie heeft op dinsdag een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval van een pizzakoerier op 13 juni.

De pizzakoerier reed in juni naar de Saffierstraat om daar een bestelling te bezorgen. Op het adres in de flat dat hem was doorgegeven, had echter niemand iets besteld waarop hij vertrok.

Beneden werd hij door twee jonge mannen bedreigd en moest hij zijn portemonnee en pizza's afgeven waarna het tweetal er vandoor ging in de richting van de Zegerplas.

De recherche startte direct een onderzoek naar de beroving. Gaande het onderzoek werd de identiteit van de nu aangehouden verdachte duidelijk. De officier van justitie verleende toestemming om hem buiten heterdaad aan te houden, waarna de recherche hem op 4 juli aanhield. De verdachte zit vast en zal vrijdag worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Het onderzoek naar de overval gaat verder en meerdere aanhoudingen worden door de recherche niet uitgesloten. Daarnaast zal worden onderzocht of de verdachte betrokken is bij een andere overval.