Afgelopen weekend is het permanente cameratoezicht in de Julianastraat en een deel van de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn van start gegaan. Het doel van de camera's is handhaving van de openbare orde.

In de Julianastraat en de Hooftstraat, de straten waar de meeste Alphense uitgaansgelegenheden en coffeeshops gevestigd zitten, vinden relatief veel incidenten plaats en wordt ook overlast ervaren.

Daarom is er voor permanent cameratoezicht gekozen waarbij de camera's 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. De afgelopen weken werden hier de voorbereidingen voor getroffen.

De beelden van de camera's kunnen direct doorgezet worden naar de meldkamer van de politie, zodat -indien nodig- de hulpdiensten direct gealarmeerd kunnen worden. Bovendien wordt het herkennen van daders en de pakkans veel hoger door de beelden, stelde politiechef John Nieumeijer vorig jaar.

"Eerste resultaten cameratoezicht Alphen zijn er al", twittert politieagent Frank Heijmink. "Kleine mishandeling vastgelegd en dader aangehouden, en dreigende vechtpartij voorkomen."