Stichting Vrienden van de Adventskerk organiseert op zaterdag 28 oktober een 'vriendenconcert' waarin het Jostiband Orkest uit Zwammerdam de hoofdrol speelt. Willeke Alberti zal deze avond samen met haar band een gastoptreden te verzorgen.

De Jostiband stond vorig jaar al in het Ziggo Dome met diverse gastoptredens van onder andere Guus Meeuwis en Gerard Joling.

Begin juni stond de Jostiband op het podium van Zomerspektakel aan het Meer. Dit keer werden zij vergezeld door Maan, Frans Bauer, Pleun, Xander de Buisonjé en Helemaal Top.

Na een succesvolle Romeinendag afgelopen mei, is dit concert het volgende grote evenement op de activiteitenkalender van de stichting.

Opbrengst

"Het bestuur en vrijwilligers rondom de stichting zetten zich geheel belangeloos in voor een prachtig evenementen jaar. Wij doen dit om met de opbrengsten uit de evenementen de Adventskerk met orgel en interieur financieel te kunnen ondersteunen en te onderhouden", aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting.

De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan het behoud van de Adventskerk als monumentaal en kostbaar religieus erfgoed.