'Speeltoestel aan Kastanjestraat voldoet aan richtlijnen'

Het speeltoestel aan de Kastanjestraat in de Bomenbuurt, waarin een 7-jarige jongen is gevallen, is veilig en voldoet aan alle richtlijnen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het NVWA deed het onderzoek in opdracht van de gemeente. Daaruit komt ook naar voren dat het speeltoestel op de juiste manier is geïnstalleerd.

De burgemeester en wethouder maken zich geen zorgen over het gebruik van het toestel. "Wij hebben een controle uitgevoerd en het speeltoestel is goed", zegt burgemeester Spies. "We hebben dit speeltoestel geplaatst op basis van gesprekken met buurtbewoners. Het speelgoed is in overleg gekozen."

Buurtbewoners zijn het hier echter niet mee eens en zijn een petitie gestart om het speeltoestel te laten verwijderen. Deze is inmiddels 179 keer ondertekend en donderdagavond aangeboden aan burgemeester Spies en wethouder Tseard Hoekstra.

Nieuwe gesprekken

Wethouder Hoekstra vindt dat er uitgebreide contacten met de buurt waren, maar hij zal opnieuw met de buurt in gesprek gaan naar aanleiding van het ongeval en de petitie. Het speeltoestel zal ook niet eerder dan na dit gesprek weer open gaan. "Er zijn in deze buurt ongeveer evenveel kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen, die moeten allemaal kunnen spelen. Er zijn in deze speeltuin daarom toestellen voor verschillende leeftijdsgroepen geplaatst."

De speeltuin aan de Kastanjestraat is begin dit jaar gerenoveerd en compleet met nieuwe speeltoestellen op 5 mei opgeleverd. Veel ouders vinden de nieuwe speeltoestellen te gevaarlijk voor de kinderen die in de wijkspeeltuin spelen. Zij willen veilige speeltoestellen 'zoals er voor de renovatie stonden'.

Lees meer over:
Tip de redactie