Grote belangstelling voor woningen Bonifaciusschool

De woningen die in de voormalige Bonifaciusschool aan de Paradijslaan worden gerealiseerd, zijn erg in trek. 

Holland West Makelaardij, die de verkoop van de appartementen verzorgt, meldt dat er inmiddels al acht appartementen zijn verkocht.

Het college van burgemeester en wethouders besloot in 2015 tot de herontwikkeling van de monumentale Bonifaciusschool in Alphen aan den Rijn. In het historische gebouw worden veertien appartementen gebouwd; vijf woningen op de begane grond, vijf op de eerste verdieping en vier op de bovenste verdieping.

"Al vanaf het begin is er ontzettend veel belangstelling voor de woningen in de voormalige school", vertelt Joke de Bruin van Holland West. "In totaal hebben 160 geïnteresseerden zich ingeschreven voor de appartementen, waaruit acht verkopen zijn gerealiseerd. De overige woningen komen vandaag op Funda te staan." 

Monumentale details 

Bij de herontwikkeling worden veel monumentale details behouden. De Bruin: "Sterker nog, het pand wordt wat mij betreft weer in ere hersteld. Zo krijgen de monumentale toegangen een opknapbeurt en komt aan de voorzijde van het pand nieuwe monumentale beglazing. Ook kijk je in de lofts op de bovenverdieping zo tegen de balken aan, die bij de realisatie van de appartementen behouden blijven."

Lees meer over:
Tip de redactie