Interview: Eigenaren koffie-wijnbar Fijn openen in augustus aan de Lage Zijde

Medio augustus opent koffie-wijnbar Fijn de deuren in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Een interview met de eigenaren. 

"Het begon toch allemaal weer te kriebelen", zegt  Martijn Hagenbeek, mede-eigenaar van Fijn.

Martijn en zijn vrouw Daisy Hagenbeek runden zeven jaar lang Carla's Koffiesalon in het Alphense centrum. Mede door de herontwikkeling van de Lage Zijde en op zoek naar een nieuwe uitdaging stopten zij met hun zaak, maar keren nu terug met een nieuw concept.

Martijn en Daisy keren weer terug naar hun vertrouwde plekje aan de Hooftstraat. "We zullen ons hier vestigen op nummer 31, aan de Rijnkant. Het witte hoekpand staat nu nog in de steigers, maar wordt straks een plek om heerlijk neer te ploffen en te genieten van de trendy en hippe koffie-wijnbar die wij gaan realiseren", aldus Martijn.

Terras

Daarnaast is het pand voorzien van een terras aan de Oude Rijn. "Twee jaar geleden viel ons oog op deze stek. Toen was er nog niet veel bekend over de invulling van het Thorbeckeplein. Ik ben van mening dat met alles wat er komen gaat, een mooi horecaplein ontstaat dat voldoende diversiteit zal bieden."

De bedoeling is dat Fijn straks een gezellig plek wordt met een eigentijdse uitstraling en  waar men kan loungen op diverse sofa's en fauteuils of kan genieten van een goed glas wijn aan de wijnbar. "Hier willen we de Alphenaren op een laagdrempelige manier verwelkomen", vertelt Martijn.

De ondernemers verwachten in juli de sleutel te ontvangen, zodat zij tijdens de bouwvak met de aannemer kunnen bikkelen om het pand helemaal klaar te maken. De planning is om de zaak halverwege augustus te openen.

Lees meer over:
Tip de redactie