'Gevaarlijk speeltoestel in Bomenbuurt moet weg'

Bewoners van de Bomenbuurt in Alphen aan den Rijn hebben vrijdagavond 9 juni een petitie online gezet. De petitie is bedoeld om een nieuw geplaatst speeltoestel in de wijk te laten verwijderen.

Aanleiding voor de petitie is een ongeval op 5 mei 2017, in de pas gerenoveerde en geopende speeltuin aan de Kastanjestraat en Seringenstraat. Een 7-jarig jongetje raakte bij het ongeval zwaar gewond.

Er is ongerustheid ontstaan in de wijk: de bewoners noemen één van de toestellen levensgevaarlijk en totaal ongeschikt voor de veelal jonge kinderen die in de buurt wonen.

'Alle leeftijden'

GroenLinks stelde kort na het ongeval vragen over de veiligheid van het speeltoestel, wat voorlopig werd afgesloten. Inmiddels zijn door de gemeente een aantal brieven verspreid waarin wordt aangegeven dat men het toestel weer open gaat stellen.

Bewoonster Marja Dirkzwager uit haar onvrede over de gang van zaken: "De gemeente moet haar verantwoording nemen en dit gevaarlijke toestel verwijderen. We hopen dat de gemeente in gesprek gaat met ouders en kinderen in de buurt, over de invulling van de speeltuin. We willen een wijkspeeltuin, die geschikt is voor alle leeftijden, zodat ouders hun kinderen zonder zorgen kunnen laten spelen. Wij roepen dan ook iedere betrokken Alphenaar op onze petitie te tekenen."

Vragen

Donderdag 15 juni zal raadslid Erik van Zuylen van GroenLinks tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen stellen omtrent de betreffende speeltuin.

Lees meer over:
Tip de redactie