Dubbele tunnel onder spoorlijn bij Leidse Schouw

De spoorwegovergang bij de Leidse Schouw wordt vervangen door een tunnel. Deze wordt tweemaal twee rijstroken breed om aan te sluiten bij de gewenste verdubbeling van de Leidse Schouw. Dat is althans het plan van wethouder Tseard Hoekstra.

Niet iedereen is even blij met de verdubbeling. De ongelijkvloerse kruising zien alle politieke partijen wel zitten. GroenLinks en SGP hebben echter moeite met de tweemaal twee rijstroken. SP, D66 en ChristenUnie hebben twijfels. Wel realiseren de partijen zich dat een verbreding op een later tijdstip aanzienlijk duurder zal zijn dan direct gaan voor de brede variant.

De verdubbeling van de Leidse Schouw tussen N11 en Maximabrug is het begin van de realisatie van de westelijke rondweg rond Alphen. Op termijn moet vanaf de Koningin Maximabrug eerst een kleine bypass naar de Burgemeester Bruins Slotsingel worden gemaakt en later een grote bypass met directe aansluiting op de N207.

De tunnel in de Leidse Schouw is opgenomen in het meerjarenplan infrastructuur. De gemeenteraad moet dat plan vaststellen. Dat gebeurt in de raadsvergadering op 15 juni.

Lees meer over:
Tip de redactie