Ruim 1200 euro via crowdfunding voor SV Alphen

De crowdfundingsactie van schietsportvereniging Alphen heeft al ruim 1200 euro opgeleverd. De vereniging zette de actie op na de brandstichting begin mei om een hekwerk om de accommodatie te kunnen bekostigen.

De verening werd in de nacht van 9 op 10 mei opgeschrikt door brandstichting bij schietvereniging Alphen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man een gat boort in de deur van het gloednieuwe clubgebouw. Vervolgens giet de man een brandbare vloeistof naar binnen en steekt de boel in brand.

Het clubgebouw liep forse roetschade op door de brand. De vereniging kan de schade verhalen op de verzekeraar, maar is wel een crowdfunding gestart om binnenkort een hek rond het terrein te zetten.

Tips

De beelden werden uitgezonden in het programma Team West. "Hierop zijn inmiddels drie tips binnengekomen, de politie is deze aan het natrekken. Hopelijk kan de dader eerdaags opgepakt worden", vertelt Gerard Hoogeveen van SV Alphen.

Crowdfunding

Om het pand beter te kunnen beveiligen is de vereniging een crowdfundingsactie gestart voor het realiseren van een hekwerk. Inmiddels is er via de actie 1260 euro binnengekomen. "Alle gulle gevers willen wij als hartelijk bedanken voor hun gulle giften. We zijn erg blij met jullie bijdrage voor het hekwerk. Inmiddels zijn we op enkele euro's na op de helft, in totaal is er 2700 euro nodig", aldus Hoogeveen.

Bijdragen aan de actie kan door een vrijwillige bijdrage overmaken naar de schietsportvereniging uit Alphen aan den Rijn. Overmaken kan naar NL39 RABO 0301 6014 53 onder de vermelding van 'actie hekwerk'. "Wij zijn blij met elke bijdrage, vele kleintjes maken ook een grote!"

Tip de redactie