'Storingen aan Julianabrug worden binnen drie weken verholpen'

De storingen aan de Julianaburg in Alphen aan den Rijn worden volgens wethouder Tseard Hoekstra over twee tot drie weken verholpen. 

Hiervoor is medewerking van de provincie Zuid-Holland en de aannemer nodig, zo bleek donderdag tijdens de raadscommissie.

De brug is door de vele storingen nog niet officieel overgedragen aan de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat kan pas als de brug drie maanden storingsvrij heeft gewerkt. Sinds de brug weer in werking is, zijn er storingen met de regelmaat van een klok. "Vier keer in de week is geen uitzondering", aldus de wethouder.

De storingen worden veroorzaakt door onderdelen die het veiligheidssysteem beïnvloeden. Zodra er ergens iets fout gaat, zorgt het veiligheidssysteem dat 'de boel op slot gaat'. Het systeem is echter aangelegd op aanwijzing van de provincie en dus moet er flink overlegd worden voordat de brug storingsvrij is.

Schakelaars

"Het lijkt erop dat er andere schakelaars moeten worden aangebracht dan de door de provincie voorgeschreven exemplaren", meldt Hoekstra. "Ik verwacht dat over twee tot drie weken de storingen definitief zijn verholpen."

Ook zegt de wethouder te balen van de vele storingen. "De brug moet storingsvrij zijn. Vier storingen in de week is geen uitzondering."

Vrijdag, een dag na de raadscommissie, was het opnieuw raak: even na 14.00 uur werd opnieuw een storing gemeld aan de brug. De brug werd rond 16.00 uur neergelaten en om 17:00 uur was de hele storing verholpen.

Lees meer over:
Tip de redactie