Op de plek van voormalig partyviljoen Amigo wordt vrijdag de eerste paal in de grond geslagen van het nieuw te bouwen familierestaurant Bij Hen. 

Willem Roggeveen, oud-eigenaar van Amigo, geeft om 16.00 uur de eerste klap. Medio september is de bouw van Bij Hen gereed.

Per 1 februari is Amigo overgenomen door Vivienne Winkelaar, eigenaresse van Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi, en haar man Xavier Duijn. De afgelopen maanden zijn zij druk bezig geweest met de bouwplannen en de benodigde vergunningen.

Winkelaar is blij dat de eerste paal de grond in gaat: "Gaaf dat we nu echt kunnen gaan bouwen en onze plannen gerealiseerd gaan worden."

Biologisch

Medio september zullen de deuren van het nieuwe familierestaurant tegenover de kinderboerderij in recreatiegebied Zegersloot open gaan. Xavier vertelt: "De specialiteit van 'Bij Hen' wordt de biologische kip van Tante Door."

De 'kip van het spit' is straks te verkrijgen in diverse varianten. De kip wordt geserveerd met heerlijke bijgerechten zoals biologische friet en huisgemaakte appelmoes. "Je kunt 'Bij Hen' ook terecht voor andere gerechten. Op de lunchkaart zullen naast kipgerechten ook broodjes, salades en soep op de menukaart staan."

De snackbar en de ijssalon, alsmede de inmiddels al opgeknapte midgetgolfbaan, blijven deel uitmaken van het nieuwe concept.