In mei en juni verzorgt TV Nieuwe Sloot samen met Alphen Beweegt tennisclinics op drie basisscholen voor speciaal onderwijs in Alphen, namelijk de Prisma School, Auris De Weerklank en SBO op maat. De activiteiten zijn onderdeel van het project 'Iedereen kan sporten'.

Tennisvereniging Nieuwe Sloot zet zich samen met plaatselijke partners in voor passend beweegaanbod voor het speciaal onderwijs, onder coördinatie van Alphen Beweegt. Op deze manier is het de bedoeling om kinderen met een lichamelijke beperking en/of gedragsproblematiek aan het sporten te krijgen.

Ook de Thermen 2, hockeyclub Alphen, Alphense Boys en AAV'36 zullen tot oktober 2018 kinderen van het speciaal onderwijs kennis te laten maken met verschillende sporten en te enthousiasmeren om lid te worden van een vereniging.

Iedereen kan sporten
Alphen Beweegt kreeg vorig jaar, in samenwerking met TV Nieuwe Sloot, goedkeuring op de aanvraag voor de subsidie Sportimpuls. De interventie 'Iedereen kan sporten' is een methode voor het creëren, stimuleren en vergroten van aangepast sportaanbod bij sportverenigingen voor mensen met een beperking. Het doel van de interventie is om de sportdeelname van inwoners met een motorische, visuele, auditieve en/of gedragsproblematiek structureel -met minimaal veertig keer per jaar- te verhogen.