De weekmarkt in het centrum van Alphen aan den Rijn gaat verhuizen. De markt staat nu op woensdagen en zaterdagen op het Aarplein, maar zal vanaf het voorjaar in 2018 op het vernieuwde Thorbeckeplein te vinden zijn.

Het besluit om te verplaatsen naar het Thorbeckeplein is in overleg met de marktcommissie en overige betrokken partijen tot stand gekomen.

De zaterdagmarkt is tijdelijk geplaatst op het Aarplein toen de sloopwerkzaamheden op het Thorbeckeplein startten. Tijdens de bebouwing van het Aarplein zal de zaterdagmarkt op een andere locatie gevestigd moeten worden. Het college van Alphen aan den Rijn heeft de voorkeur om direct over te gaan naar een definitieve, nieuwe locatie.

De locatie op en rond het Thorbeckeplein is uiteindelijk de meest geschikte locatie bevonden. Eerder was voorgesteld de hoek van de Paradijslaan en Castellumstraat aan te wijzen als locatie voor de woensdagmarkt. Echter zal de ontwikkeling van de voormalige Bonifaciusschool de verplaatsing van de markt nog geruime tijd in de weg staan.

Kermis

Daarom is gekozen beide markten op en rond het Thorbeckeplein te plaatsen. "We hebben naar alle mogelijke locaties gekeken, maar dit is gewoon de juiste beslissing", aldus wethouder Gerard van As.

Zodra de bouwwerkzaamheden rondom het Thorbeckeplein zijn afgerond en het openbaar gebied is ingericht, kan de markt begin 2018 verplaatst worden naar de definitieve locatie.

Twee maal per jaar, met Koningsdag en tijdens de Jaarmarkt, wordt er een kermis georganiseerd op het Aarplein. Ook in de nieuwe situatie kan de kermis op het Aarplein en deels op De Vest worden georganiseerd.