Fietsers die donderdagochtend over de Alphensebrug in het Alphense centrum reden, konden een 'grote duim' van wethouder Tseard Hoekstra verwachten voor de actie 'Duim omhoog voor de fietser'. 

Tijdens deze actie worden fietsers bedankt omdat zij een steentje bijdragen aan de leefomgeving en het verminderen van files.

Hoekstra, wethouder van Verkeer en Vervoer, was voorzien van een grote schuimrubberen duim om de fietsers te complimenteren. Ook stonden omstanders langs de weg om fietsers toe te juichen. 

Voorbijkomende fietsers keken af en toe verbaasd op als zij de juichende mensen in de Pieter Doelmanstraat passeerden, maar leken de actie wel te kunnen waarderen. Daarnaast konden fietsers ook een fietsbel en ventieldopjes in ontvangst nemen als blijk van waardering.

Campagne

De Ga3.0 actie is een onderdeel van de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Het doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen.

Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen.