Kinderambassadeurs Alphen aan den Rijn denken mee over buitenspelen

Sinds februari 2017 denken er Alpha Rangers kinderambassadeurs uit het gebied Ridderveld uit Alphen aan den Rijn mee over buitenactiviteiten. Samen met Alphen Beweegt en BOOST hebben zij zich ingezet voor de Buitenspeeldag, die woensdag 14 juni plaatsvindt.  De kinderambassadeurs hebben zich al ingezet voor de Nationale Buitenspeelmiddag, die 14 juni plaatsvindt.De kinderambassadeurs hebben zich al ingezet voor de Nationale Buitenspeelmiddag, die 14 juni plaatsvindt.

De kinderen zijn met ideeën gekomen voor activiteiten in Alphen tijdens deze middag. Deze ideeën zijn samen met lokale partners verder uitgewerkt tot een gevarieerd buitenprogramma. 

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn tijdens deze middag aanwezig om samen met andere kinderen buiten te spelen. De buitenspeelmiddag is van 14.00 tot 17.00 uur in het gebied rondom kinderboerderij Zegersloot.

Enthousiasmeren

De kinderambassadeurs zijn 23 maart officieel benoemd tot 'Alpha Rangers kinderambassadeur' tijdens een provinciaal bestuurlijk overleg. Ze komen een aantal keer per jaar bij elkaar om mee te denken over buitenactiviteiten. Ook enthousiasmeren zij leeftijdsgenoten om naar buiten te gaan en mee te doen. 

De ambassadeurs worden begeleid door een wijkcoach van BOOST en een beweegcoach van Alphen Beweegt. De coaches zorgen ervoor dat de feedback van kinderen meegenomen wordt in het Alpha Rangers programma, zodat de buitenactiviteiten in dit programma (beter) aansluiten bij de wensen van kinderen.

De kinderen zijn tijdens deze middag aanwezig om samen met andere kinderen buiten te spelen. De buitenspeelmiddag is van 14.00 tot 17.00 uur in het gebied rondom kinderboerderij Zegersloot.

Lees meer over:
Tip de redactie