Politie zoekt getuigen van mishandeling en bedreiging in Weteringpark

De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een vrouw door twee mannen in het Weteringpark in Alphen aan den Rijn. 

Het incident deed zich op dinsdag 16 mei voor. 

De vrouw reed omstreeks 15.00 uur op haar fiets vanaf de Herenhof over het fietspad door de tunnel naar het Weteringpark. Op de weg speelden twee grijze honden, vermoedelijk van het ras American Stafford, op het fietspad waardoor de vrouw moest stoppen.

De vrouw vroeg aan de eigenaren van de honden of ze de honden wilden roepen zodat zij haar weg kon vervolgen. Eén van de twee mannen reageerde op haar verzoek door haar te beledigen en te bespugen.

Ten val

Hierop onstond een woordenwisseling tussen de vrouw en de mannen. Op het moment dat de vrouw wilde wegfietsen, pakte de andere man haar fiets waardoor ze ten val kwam.

Een voorbijganger heeft de vrouw geholpen. De mannen zijn er op dat moment met de honden vandoor gegaan.

Signalement

De politie heeft het signalement van de twee mannen verspreid. De eerste man is blank, ongeveer dertig jaar oud en 165 cm lang. Hij sprak Nederlands en kwam agressief over.

De andere man was ook blank, had blond haar -iets kalend op zijn achterhoofd- en wordt tussen de dertig en 35 jaar geschat. De man is ongeveer 170 cm lang, heeft een groot en dik postuur.

Lees meer over:
Tip de redactie