De politie heeft vorige week vrijdag twee nepwapens in beslag genomen in Alphen aan den Rijn. Een paar tieners waren met de speelgoedpistolen aan het spelen op de Eikenlaan, toen geschrokken getuigen melding maakten van de wapens die op personen werden gericht.

De agenten kregen op tijd door dat het vermoedelijk om jongeren met een neppistool zou gaan. Ter plaatse kwamen de betrokken jongeren zich netjes bij de agenten melden met het bericht dat zij waarschijnlijk naar hen op zoek waren. De jongens vertelden dat ze op straat aan het spelen waren en met de nepwapens op elkaar hadden gericht.

De agenten hebben een gesprek gevoerd met de ouders van de jongens. Daarnaast heeft de politie de tieners gewezen op de risico's van het lopen met een nepvuurwapen.

Dreiging

"Het had anders kunnen lopen als zij waren gaan rennen of met het neppistool in hun handen naar de agenten waren komen lopen. Totdat het tegendeel is bewezen, behandelen wij alle op vuurwapengelijkende voorwerpen altijd als een echte dreiging", aldus de politie.

De politie heeft de nepwapens in beslag genomen. De wapens voldeden niet aan de eisen waaraan speelgoedpistolen moeten voldoen en worden daarom vernietigd.