Prins Bernhardlaan dicht voor jubileumfeest Zeeman

Zeeman viert 25 mei, op Hemelvaartsdag, het jubileumfeest ter ere van het 50-jarig bestaan van het Alphense bedrijf. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een vergunning verleend voor het feest, dat wordt gehouden in het distributiecentrum van Zeeman aan De Schans.

Voor het feest worden zo'n vierduizend bezoekers verwacht, die met de bus of trein naar Alphen aan den Rijn komen. Om die reden wordt tijdens het evenement, van 15.00 tot 20.00 uur, de Prins Bernhardlaan afgesloten voor fietsers.

Het fietspad wordt gebruikt als looproute vanaf het station naar de feestlocatie.

Tijdens de afsluiting worden ook omleidingsborden en verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Jubileum

Zeeman bestaat dit jaar vijftig jaar. Op 16 maart 1967 opent Jan Zeeman zijn eerste Zeeman winkel in Alphen aan den Rijn. De formule sloeg aan en vanaf 1974 groeide het bedrijf door een aantal grote overnames nóg harder. Met de overname van Brons in 1980 werd Zeeman in één klap de grootste textieldiscounter van Nederland.

De visie van Alphenaar Jan Zeeman was eenvoudig: Goede kleding en textiel hoeft niet duur te zijn'. Inmiddels is Zeeman uitgegroeid tot één van de grootste textielsupers van Europa met 1.300 vestigingen in zeven landen.

Lees meer over:
Tip de redactie