Alphense scholieren leggen praktisch fietsexamen af

Leerlingen van de basisscholen in Alphen aan den Rijn zullen eind deze maand hun fietsexamen afleggen. De kinderen uit groep 7 en/of 8 hebben op 6 april het theoretisch verkeersexamen gedaan en moeten nu ook deelnemen aan het praktische verkeersexamen.

Er zijn vijf verschillende routes in de gemeente Alphen aan den Rijn die de kinderen zelfstandig gaan fietsen. Tijdens het fietsen worden de kinderen door ouders en vrijwilligers van VVN (Veilig Verkeer Nedeland) gecontroleerd op hun verkeersgedrag, zoals goed achterom kijken bij het afslaan en richting aangeven.

Van 30 mei tot en met 1 juni fietsen de Alphense basisschoolleerlingen hun verkeersexamen. Op 18 mei zijn de leerlingen uit Boskoop aan de beurt. Leerlingen uit Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn fietsen op 15 juni. Op 22 juni fietsen de leerlingen uit Hazerswoude-Dorp.

Alle kinderen die het verkeersexamen fietsen, dragen een veiligheidshesje voorzien van een nummer. De gemeente vraagt weggebruikers om tijdens de verkeersexamens extra alert te zijn.

Tip de redactie